Om Frigörande dans

 

Frigörande dans i mindfulness

Se min introduktionsfilm ovan, och läs mer nedan. Välkommen!

Att släppa allt annat och för stunden ge sig hän i rörelsen. Dansen är en form av mindfulness, medveten närvaro. Att släppa alla tankar och vara medvetet närvarande i nuet. Ett sätt att nå lugn, frid, balans och harmoni. I dansen känner du glädje, frihet och livsenergi. Ett härligt sätt att få motion för kropp och själ!

Din kropp är oändligt vis och i den finns alla sanningar. Allt vi har varit med om finns lagrat i våra celler, i vår kropp. Vår kropp talar ständigt till oss, men ibland är vi dåliga på att lyssna.

Ett sätt att komma i kontakt med sin kropp är i den fria dansen. Genom rörelsen frigörs blockeringar i kroppen och du kommer i kontakt med din egen kropp och vad den vill säga dig. I vår kropp finns också våra känslor, som vi ibland har tappat kontakten med.

I den fria dansen får du kontakt med hela dig; din kropp och själ, dina tankar och känslor. Att släppa allt annat och för stunden ge sig hän i rörelsen. Dansen är en form av mindfulness, att vara medvetet närvarande i kropp och själ – att iaktta och identifiera hur det känns att vara du – just nu. Ett sätt att nå lugn och frid, balans och harmoni.

Med hjälp av dansen går du på upptäcktsfärd i kroppen, lyssnar till vad som händer, följer impulserna från kroppens egen intelligens – fri i rytmen och rörelserna. Inga krav eller ”måsten”. Du dansar och rör dig helt fritt, så som du och din kropp vill röra sig just nu.

Närvaron, andningen och de fria rörelserna löser upp spänningar, frigör livsenergi och utvecklar din intuitiva förmåga. Ett frigörande, helande och läkande sätt att komma i kontakt med dig själv och din potential.

Här på Lotusutveckling kan du läsa mer om Frigörande dans.

facebook