Ingrid Thorngren

Om Ingrid Thorngren

Ingrid dansarNär jag var 4 år satte min mamma mig i dansskola och sedan dess har jag dansat. Först småbarnsdans, sedan fridans, klassisk balett, jazzdans och karaktärsdans. Dans blev min hobby och mitt stora intresse och passion. Under högstadiet och gymnasiet dansade jag varje dag efter skolan. När jag skulle gå ut gymnasiet hade jag som plan att söka in på Danshögskolan och utbilda mig till Danspedagog. Men sista året i gymnasiet åkte jag till Alperna och åkte skidor, där var jag med om en skidolycka som gjorde att jag slet av främre korsbandet, ytter ledbandet och förstörde menisken i mitt högra knä. Därefter kunde jag inte dansa. Vad gör jag nu? Jag hade ingen aning. Min dröm och längtan hade gått i kras.

Jag började plugga på Universitetet och utbildade mig till ekonom. Efter att ha jobbat som ekonom i 10 år, blev jag erbjuden ett jobb som Utbildningschef på ett stort företag och jobbade som det i 8 år. Under den tiden blev jag väldigt intresserad av människors utveckling, vilket gjorde att jag började plugga psykologi på HumaNova. Efter första året där, var det en kurskompis som föreslog att vi skulle åka till Ängsbacka kursgård och dansa Frigörande Dans på en sommarkurs 2003. Jag tänkte att det lät hur flummigt som helst. Men varför inte prova? Jag älskar ju att dansa. För mig var det som att komma hem igen, hem till mig själv och hem till dansen och den fria rörelsen. Där och då tänkte jag, att Frigörande Dans Akademins ledarutbildning ska jag gå någon gång och 6 år senare, 2009, utbildade jag mig till Frigörande Dans inspiratör. Sedan dess leder jag kurser i frigörande dans, på eftermiddagar, kvällar, helger och sommarkurser. Så efter en omväg på 20 år, så var jag tillbaka till min barndoms dröm och längtan, att jobba som danspedagog.

Sedan 2010 driver jag mitt eget företag Lotus Utveckling, där jag jobbar som samtalsterapeut, coach, frigörande dans inspiratör och som symbolpedagog med meditationsgrupper och kurser i personlig utveckling, läs mer om det jag gör på Lotusutveckling.se
Sedan 2013 driver jag också Helhetshälsan, på Wallingatan 37 i Stockholm, som är en samlingsplats för friskvård, hälsa och välmående. Här hittar du: massage, samtal, träning och kurser, läs mer på Helhets-halsan.se

Jag är en person med stor nyfikenhet på livet och på människor. Jag har en stark övertygelse om att vi kan skapa precis det liv vi vill leva för att få våra behov tillfredsställda. Men då måste vi våga vara sanna mot oss själva och först ställa frågorna och hitta svaren på vem jag är och hur jag vill leva mitt liv? Jag har en lång praktisk erfarenhet av att arbeta med människor och personlig utveckling, både av enskilda individer och grupper.
Som ekonom har haft många jobb bl.a. som produktchef och affärsutvecklare, så jag känner till de tuffa kraven på en arbetsplats.
Jag har de senaste tio åren arbetat som utbildningschef, pedagog och utbildare, i t ex ledarskap, kommunikation, konflikthantering, feedback och personlig utveckling.

Jag är Diplomerad Samtalsterapeut, 4-årig utbildning vid HumaNova, klar 2007. Samt Diplomerad Coach. Jag är medlem i Psykosyntesförbundet.

Jag är Diplomerad Frigörande Dans inspiratör, 1-årig utbildning vid Frigörande Dans Akademin, klar 2009. Jag är medlem i Frigörande Dans Föreningen.

Jag är Diplomerad Symbolpedagog, vid Symbolon AB, filialen på Väddö Folkhögskola, 2-årig utbildning, klar 2011. Jag är medlem i Symbolföreningen.